Toptijd voor de jeugd

Attracties

Kinderattracties

Een duik in de ballenbak, je rijbewijs halen in het verkeerspark of gezellig naar de kinderboerderij. Echt letterlijk een speelparadijs voor uw kinderen. En hier en daar ook erg leerzaam! We hebben enkele leuke tips voor de jeugd uitgelicht hieronder.

 

Kameleondorp Terherne (18 km)

Het kameleondorp is het avontuurlijkste dorp van Nederland. Hier maak je de belevenissen mee van Hielke en Sietse, de tweeling van dorpssmid Klinkhamer. Er is van alles aan de hand. In de boerderij. In het dorp. In de boten en op het eiland. Het is voor iedereen met fantasie en gevoel voor avontuur.

Meer op www.kameleondorp.nl

 

Ballorig Heerenveen (23 km)

Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen inde ballenbak en nog veel meer. Voorde jongste kinderen tot 5 jaar is er een aparte speelruimte. Weer of geen weer het is altijd feest bij Ballorig.

Meer op www.ballorig.nl

 

De Naturij Drachten (8 km)

De Naturij is zeker de moeite waard. U treft hier een prachtig ruim aangelegde kinderboerderij aan met natuurlijk heel veel dieren, een grote speeltuin met veel en veilige speeltoestellen, een vlinderhuis met expositie, een midgetgolfbaan, een natuurgebied met recreatiepaden, een restaurant met groot terras en een prachtige nieuwe overdekte speelhal.

Meer op www.naturij.nl

 

Landbouwmuseum, Earnewald (22 km)

Het Fries Landbouw Museum is een modern ingericht, levendig museum. De stoommachine uit de zuivelfabriek draait, het geluid van de karnmolen klinkt in de boterhoek en een boerenfamilie uit de terpentijd klaagt over de slechte oogst en de hoge waterstand. Overal zijn filmpjes te zien uit vervlogen tijden.

Meer op www.landbouwmuseumfriesland.nl

 

Attractiepark Sprookjeshof, Zuidlaren (56 km)

Uitbeeldingen van beroemde sprookjes. Verder kinderboerderij, speeltuin en een rondvaart over het Zuidlaardermeer.

Meer op www.sprookjeshof.nl

 

Sanjesfertier Zwaagwesteinde/Veenwouden (31 km)

Het grootste en leukste kinderspeelpark van Fryslân.

Meer op www.sanjesfertier.nl

 

Duinenzathe, Appelscha (35 km)

Familiepretpark voor jong en oud. Deels overdekt. Achtbaan, 10 mtr. hoge glijbaan, botsauto’s, kindercarrousel, ballenbad, waterattraktie etc.

Meer op www.duinenzathe.nl

 

Landgoed nienoord (36 km)

In het Familiepark kan de hele familie springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens! En in het subtropische zwembad is er voor iedere zwemliefhebber iets te doen.

Meer op www.landgoednienoord.nl

 

Overige attracties

Kijk ook eens bij de dierentuinen in de buurt of de musea.

Attracties